Kakšne vrste masažnih stolov so na voljo?



Brskanje po seznamih  modelov masažnih stolov je lahko utrujajoče za povprečnega kupca. Med modeli je v osnovi že nekaj ključnih razlik v njihovi obliki, pri čemer je dobro poznati funkcije, delovanje ter prednosti posamezne. Da bi od masažnega stoli imeli čim več udobja in vrednosti, se vprašajte, kaj najbolj potrebujete in cenite. Opisali smo najbolj izrazite oblike masažnih stolov, z njihovimi prednostmi in slabostmi.

 

Naslonski masažni stol


Naslonski masažni stol (angl. “reclining”) je najbolj znana izbira za vsakogar, ki ga je opazil v nakupovalnih središčih ali pohištvenih prodajalnah. V osnovi je to naslanjač, z naprednimi masažnimi funkcijami. To je daleč bolj napredno od tega, če doma na naslanjač položite elektično masažno blazino. Večina jih je izdelanih iz prijetnih materialov kot npr. usnje in se dobro zlijejo z ostalim pohištvom v domu. Če se odločate za nakup naslonskega stola, masažnega naslanjača, potem se le še posvetite izboru modela, da vam bo ta dolgoročno dobro služil.

 

Breztežnostni masažni stol


Zveni hecno, kajne - breztežnostni masažni stol? Breztežnostni (angl. “zero gravity”) pomeni, da vam omogoča stimulacijo položajev, v katerih se znajdejo tudi astronavti v vesolju. Prednosti tega masažnega stola so, da sproščajo  in lajšajo bolečine v sklepih in kosteh. Odpravlja tudi pritiske, ki se lahko na vas naložijo tekom dolgega dne. Na ta način se odlično znebite stresa in vnetij v hrbtnem predelu. Res je, da se ti masažni stoli nahajajo v bolj premium razredu. Tako ste lahko pred nakupom vnaprej pripravljeni na nekaj več finančnega vložka, za kar pa pridobite res ustrezno vrednost v izboljšanju vašega počutja in zdravja.

 

Masažni stoli za celotno telo


Ultimativni tip masažnega stola je masažni stoli za celotno telo (angl. “full body”), ki je ekvivalent Mercedesu z vsemi svojimi zmožnostmi in opremo. Z nekaj nastavitvami doma si tako lahko ustvarite neverjetno masažno izkušnjo. To je vrsta masažnih stolov, ki spada med najdražje, vendar vam za to omogoča tudi največ masažnih možnosti ter področij, vse od lave do prstov. To izbiro lahko smatrate kot najboljšo izbiro, kadar sebi, svojim bližjim in vašemu zdravju želite privoščiti največ. V kolikor si ga lahko finančno privoščite, je to zagotovo izbira za vas, ki je ne boste obžalovali.

 

Ogrevani masažni stol


Masažni stoli s funkcijo gretja imajo poseben čar, četudi gretja ne uporabljate vedno. Opcija vam omogoča dolgoročne užitke, saj masaža s toplino nudi prijetnejšo izkušnjo. Gretje pripomore k sproščanju mišic, in je ta masažni stop optimalen za hitrejše lajšanje vnetih in utrujenih mišic. Tako nižjecenovni kot višjecenovni modeli omogočajo funkcijo gretja, tako da imate na voljo dovolj izbire, ki vam lahko omogočijo nakup grelnega masažnega stola za vaše želje in vašo denarnico.
 

Nobena od izbir modela masažnega stola vas ne bo razočarala, saj vam redno posluževanje masaže in sprostitev omogočata tako boljše počutje kot pozitivne učinke za vaše zdravje. Razmislite o svojih potrebah in željah in si tako izberite osnovni model in funkcije. Vse ostalo in uporaba je potem na vas, vaši domišljiji in želimo vam, da iz vašega masažnega stola potegnete kar se da največ.

Povzeto po: https://massagechairreport.com/