Mentalni učinki masažnega stola


Mogoče niste še pomislili na to, da masažni stol nudi toliko mentalnega učinka kot fizičnega?
Če ste v iskanju masažnega stola, ste verjetno imeli v mislih bolj fizični vidik, kako vam bo masažni stol pomagal in vam izboljšal počutje. Največkrat imamo v mislih, kako bo mehanska obdelava masažnega stola dobro dela našemu telesu.
Masažni stol seveda nudi izjemne razloge za izboljšanje fizičnega počutja – omili fizično bolečino, pomaga pri regeneraciji mišic po vadbi, lajša napetost mišic in predvsem sprošča celotno telo. Na kar pa na prvo žogo ne pomislimo, so blagodejni mentalni učinki, ki jih masažni stol nudi prav toliko kot fizičnih.
 

Masažni stol – mentalne koristi


Dandanašnji moderni masažni stol gotovo nudi fizične terapije. Zanimivo pa kvantitativne raziskave razkrivajo, kaj ljudje vse pridobimo po masažni terapiji in kaj so globoki motivi, da si želimo še. Izsledki nakazujejo, da masaža sega tudi do naših misli.
Pomislite na zadnjo priložnost, ko ste bili deležni masaže (bodisi ročne s strani profesionalca ali le domače masaže ramenskega obroča). Se spomnite mentalnega počutja, kako čudovito ste se počutili? Moč dotika je res znatna pri lajšanju stresa.
Celotna izkušnja masaže je osebna, osredotočena na vas in tipično v privatnem, tihem okolju. Z vsakim gnetenjem v mišice, se sprošča tudi emocionalna napetost. Znotraj nekaj minut interne masaže, se preko refleksologije prestavite v svoje zen meditativno stanje.
Namerno smo zapisali “meditativno”. Meditacija je v osnovi sproščanje zaposlenih misli v stanje, kjer preprosto smo. Blagodejno takrat odpustimo stres, strahove, depresijo in bolečino. To pa kar dobro opiše, kaj vam nudi masažni stol. Dovoljuje vam meditativno sprostitev, preko katere dosežete fizično in mentalno olajšanje.
Meditacija, ji ste je deležni z masažo v masažnem stolu, vam pomaga začasno izklopiti sicer glasne misli. Seveda imamo obveznosti, ki jih moramo opraviti, vendar če se ne ustavimo, zadihamo in celostno sprostimo, je to skrajno nezdravo in celo kontraproduktivno. Stres je lahko prikrit razlog fizične bolečine in nasprotno fizična bolečina povzroča mentalni stres.
Predvsem pri ženskah se strahovi in napetosti nabirajo “na naših ramenih”, predvsem v vratu ter ramenih. Pri moških se bolj pojavlja, da se stres kopiči v spodnjem delu hrbta, v križu. To so pretvorbe mentalne napetosti v fizično obliko.
Čas, ki ga preživite v masažnem stolu, je namenjen temu prepuščanju bremen, življenjskih skrbi in stresa nasploh. Kot rezultat pa vam masažni stol ob redni uporabi nudi izjemna izboljšanja v vašem psihofizičnem počutju.


Masažni stol povezuje naš duh z našim telesom


Ko boste naslednjič razmišljali o masažnem stolu, pomislite tudi na čustvene učinke masažne terapije. Prepustite se tihemu meditativnemu stanju.
“Mentalna tišina” je resnično učinkovita pri sproščanju čustvenih bremen, strahu in napetosti, ki se nam nabirajo v vsakdanu. Masažni stol in programi, ki si jih sami izberete vam tako na dolgi rok pomagajo k boljšemu soočanju z življenjskimi pritiski in k bolj jasnemu in zdravemu razmišljanju.

Povzeto po: https://www.elitemassagechairs.com/the-mental-benefits-of-massage-chairs/